Ny projektledare från Socialstyrelsen

20 april 2018

Viktoria Svensson är ny projektledare för regeringsuppdraget från Socialstyrelsens sida. Hon samordnar även det arbete på Socialstyrelsen som främjar kompetensförsörjningen i hälso- och sjukvården.

Vem är du och vad har du arbetat med tidigare?

Jag är utredare på Socialstyrelsen, på avdelningen för utvärdering och analys. Utöver rollen som projektledare i detta uppdrag så ansvarar jag för att samordna Socialstyrelsens arbete som främjar kompetensförsörjningen i hälso- och sjukvården, ett arbete som befinner sig i en aktiv utvecklingsfas. Jag har genom denna roll därför redan sedan tidigare befunnit mig mycket nära och aktivt följt uppdraget och även deltagit i några sammanhang.

Jag har en bakgrund som klinisk forskare vid Karolinska Institutet, där jag forskade på behandling och förebyggande metoder för barnfetma. I botten är jag civilingenjör och dietist och har tidigare även arbetat med bl.a. IT projekt, både i Sverige och utomlands.

Vilken blir din roll i projektgruppen som arbetar med regeringsuppdraget och hur kommer du att ta dig an arbetet?

Jag kommer att leda projektet tillsammans med min projektledarkollega Tomas Egeltoft på UKÄ. Jag ser fram emot att få vara med och bidra i detta viktiga uppdrag som omfattar några mycket viktiga pusselbitar för framtidens vårdkompetens.